haverblondies

Gepubliceerd op 21 mei 2021 om 09:33

De lichtere, vanille-variant van de brownie: de blondie!

Deze plantaardige versie op basis van haver en notenpasta is niet alleen lekker maar zit ook nog eens boordevol

gezonde vitaminen en mineralen.

Win-win. 

De textuur is een mix tussen kruimelig en smeuïg en de smaak lekker zoet en vanille-achtig.

Ingrediënten:

  • 200g havermeel (of havermout)
  • 1tl baksoda
  • 1tl bakpoeder
  • 2el gemalen lijnzaad
  • 2cups ( =20 tal ) medjoul dadels
  • 2el cashewpasta (of eventueel een ander soort notenpasta)
  • 2cups plantaardige melk naar keuze
  • 1el vanille extract
  • snufje zout

Bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 180°C.
  2. Doe 200g havermout in de blender/keukenmachine en maal het tot het een korrelig meel is geworden of gebruik kant en klaar havermeel. 
  3. Doe het havermeel in een mengkom, samen met het gemalen lijnzaad, bakpoeder, baksoda, een snufje zout en meng dit samen.
  4. Mix de dadels samen met de cashewpasta en het vanille-extract in de blender tot een soort dadelpasta en voeg het aan het havermeel toe.
  5. Giet de plantaardige melk erbij en meng het. 
  6. Doe het geheel in een bakvorm en laat het 25 tot 30 minuten bakken op 180°C.
  7. Wanneer het klaar is laat je het best even afkoelen voor je het aansnijdt in rechthoekige blokjes (of je gewenste vorm)

 

ENJOY

Liefs,

Helena


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.