plantaardige pudding

Gepubliceerd op 23 december 2020 om 12:07

Het geheime ingrediënt

Een plantaardige pudding is helemaal niet moeilijk om te maken en zou zelfs gezond kunnen zijn. 

In dit geval maken we gebruik van een bijzonder ingrediënt dat deze pudding lekker smeuïg en voedzaam maakt. 

Kan je het al raden? Wij maken het met avocado.

Voor dat je gaat denken van 'huh?!' 'bah!' adviseer ik om het toch eerst een kans te geven voor je gaat oordelen, want mijn eerste reactie was namelijk exact hetzelfde. 

Maar in realiteit is dit receptje echt héérlijk! 😉

Ingrediënten (2personen) :

  • 1 avocado
  • 6 medjoul dadels (of meer van een kleinere variant)
  • 2el cacaopoeder
  • enkele druppels vanille-extract (optioneel maar aan te raden)
  • scheutje plantaardige melk naar keuze
  • snuifje zout

Bereiding:

  1. Snijd de avocado in stukken en doe het samen met de rest van de ingrediënten in een blender of beker.
  2. Mix alles met de blender of staafmixer tot het een smeuïge pudding wordt.
  3. Proef eens om te kijken of de textuur je bevalt, je kan altijd wat plantaardige melk toevoegen voor een lichtere textuur.
  4. Verdeel het over kommetjes en versier het met een topping naar keuze. (Wij gingen voor kokosrasp en een framboosje)
  5. Laat het smaken!

Ps. Zorg ervoor dat je avocado rijp maar niet rot is! Die fout heb ik ooit in het verleden gemaakt en ik heb hierdoor jaren geen avocado's gegeten.

Nog eenvoudiger (methode 2)

Als je liever een klassieke pudding wil, maar vegan,

is hier nog een extra receptje dat je met puddingpoeder kan maken. (De vanille en chocolade van Imperial zijn plantaardig!)

Genoeg keuze dus!

 

Liefs,

Helena


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.