vers belegde pizza

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 om 12:25

Pizza, één van mijn lievelingsgerechten, altijd geweest. 

Gelukkig betekent veganisme niet dat ik gedoemd ben om nooit meer pizza te eten..

In tegendeel!

De vers belegde pizza van dit recept is één van de beste die ik ooit at!

Dat werd ook bevestigd door vrienden en familie.

Je hebt nodig:

  • 2 pizzabodems (Magioni bloemkool pizzabodem)
  • vegan gehakt (bv. vegan rulstukjes van Ah)
  • vegan kaasvervanger (bv. Violife grated mozarella)
  • 1 rode paprika
  • blik artisjokharten
  • enkele champignons
  • 1 ui
  • +/- 300g passata
  • 1 el tomatenpuree
  • provencaalse kruiden
  • paprikapoeder
  • bouillionpoeder

Bereiding:

  1. Hak de ui in stukjes en houd deze apart van de andere groenten.
  2. Snijd ook alvast de rest van de groenten in stukjes.
  3. Verwarm de oven voor op 220°C (zoals op het pak van de pizzabodem beschreven).
  4. Stoof de ui aan in een kookpot en giet de passata samen met de tomatenpuree erbij.
  5. Kruid dit sausje met provencaalse kruiden, paprikapoeder, bouillionpoeder,.. (of andere kruiden naar smaak).
  6. Bak de pizzabodems voor 2-3 minuten voor.
  7. Beleg je pizza met de tomatensaus, vegan gehakt, vegan kaas, champignons, paprika en artisjok.
  8. Bak de pizza tot je merkt dat hij klaar is. (Volgens de verpakking duurt dit ongeveer 8 minuten maar ik merk dat het iets langer nodig heeft).
  9. Laat het smaken!

Liefs,

Helena


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.