pinda-brownies

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 14:49

Het recept voor 'pinda-brownies' heb ik zelf bedacht toen ik een nieuwe lekkere snack voor na het sporten zocht. Deze lekkere brownies bevatten veel proteïnen omdat ze van pindakaas zijn gemaakt en ze zijn supersnel klaar als je ze in de airfryer maakt. Je kan ook de oven gebruiken als je geen airfryer hebt of als je een grotere hoeveelheid wil maken.

Benodigdheden (2-3 personen) :

  • 6 ontpitte medjoul dadels (of 12 van een kleinere variant dadels)
  • 100gr bloem
  • 1 tl bakpoeder of baksoda
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 el pindakaas
  • 150ml plantaardige melk (ik gebruikte rijstmelk)
  • 1 tl vanille extract
  • kleine bakvorm (die in de airfryer past)
  • blender of staafmixer
  • mengkom

Bereiding:

  1. Mix de dadels samen met de plantaardige melk in de blender of met de staafmixer.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder (of baksoda), de cacaopoeder en het vanille-extract.
  3. Meng de gemixte dadelpasta met de droge ingrediënten en de pindakaas.
  4. Giet het beslag in een kleine bakvorm en bak het in de airfryer voor 8 minuutjes op 180°C of in een voorverwarmde oven voor een kwartiertje.
  5. Laat het eerst even afkoelen voor je de brownie aansnijdt.

Dit recept is bedoeld voor 2 of 3 personen, dus als je een grotere brownie wil maken kan je de ingrediënten verdubbelen. (Of delen door 2 als je er eentje voor jezelf wil maken)

Geniet ervan!

 

Liefs,

Helena


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.