plantaardige pannenkoekjes

Gepubliceerd op 17 augustus 2020 om 17:37

Ik ben zelf al heel lang op zoek geweest naar het perfecte recept voor veganistische pannenkoeken. Doorheen de tijd heb ik al verschillende recepten geprobeerd en sinds kort heb ik eindelijk, na heel wat ervaring, door ingrediënten uit verschillende recepten samen te voegen, het ultieme recept gecreëerd!

Ik deel het graag met jullie.

JE HEBT NODIG (VOOR 2 PERSONEN):

  • 240 g of 2 kopjes volkoren meel
  • 1 eetlepel bakpoeder of baksoda
  • 1 eetlepel arrowroot poeder (als verdikkingsmiddel – optioneel)
  • 1 eetlepel steviapoeder (als je van zoet houdt – optioneel)
  • 1/8 theelepel zeezout
  • 650 ml of 2,75 kopjes plantaardige melk
  • 100 ml of een half kopje appelmoes
  • Een antikleefpan
  • Een kom en een garde

BEREIDING:

  1. Voeg de droge ingrediënten toe aan een kom.
  2. Meng de droge ingrediënten voordat je de vochtige ingrediënten eraan toevoegt.
  3. Meng alles totdat het een mooie beslag wordt.
  4. Verhit de pan goed voordat u de eerste pannenkoek erin bakt. (Er is voor dit recept geen olie in je pan nodig.)

Wanneer je je stapel pannenkoeken hebt gemaakt, kun je ze serveren met je favoriete toppings (bijvoorbeeld ahornsiroop, kokosbloesemsuiker, vers fruit, chocopasta, …

Geniet van je pannenkoeken!

Wat is jouw favoriete topping voor op pannenkoeken?

 

Liefs,

Helena


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.