Eco & vegan inspiratie

Blokzeep duurzame zeepjes review

Gepubliceerd op 14 maart 2021 om 11:18

Aangezien we van plan zijn om in de toekomst een webshop te starten zijn we alvast aan het zoeken naar verschillende merken die we zouden willen verkopen...

Wat wij belangrijk vinden is dat die producten op een eerlijke, duurzame en ecologische manier geproduceerd worden en uiteraard ook plantaardig zijn. Zo kwamen we in contact met 'Blokzeep', een merk dat ecologisch verantwoorde zeepjes produceert. 

Ze maken shampoo-, conditioner-, body- en scheerblokken, als ook milieuvriendelijke toebehoren.

Ze hebben een mooie filosofie met respect voor mens, dier en de aarde. 

https://www.blokzeep.com/over-ons/

Omdat we het ook belangrijk vinden dat we de producten die we gaan verkopen zelf ook echt goed vinden, hebben we enkele producten (met plezier) uitgetest.

De bodyblok met blauwe bessen:

Deze zeepblok is echt een klein kunstwerkje met een soort 'marmeren' motiefje. Niet enkel ziet het er mooi uit, maar het ruikt minstens even lekker! Een zoete bessengeur waar je bij wegsmelt.

Natuurlijk is geur en uitstraling belangrijk, maar hetgene waar ik vooral op gelet heb is het effect op de huid... Droogt het de huid niet uit? Of krijg je er geen uitslag van wanneer je het voor je gezicht gebruikt? ...

Ik kan vol overtuiging zeggen dat dit niet het geval was. Zowel voor lichaam als gezicht was deze 'blokzeep' erg zacht. 

De scheerzeep met mandarijn & Ylang:

Een 'safety razor' scheermesje gebruiken zowel ik als Glen al een tijdje. Het is simpel, duurzaam en zonder plastic! 

Maar een goede scheerzeep is toch wel iets belangrijks als je wil vermijden dat je huid geïrriteerd wordt of je jezelf per ongeluk snijdt. Blokzeep heeft hier verschillende geuren in, wij hebben die met mandarijn en Ylang getest. Een aanwezige, maar lekkere geur. Maar werkte deze blok ook goed? ...

Zeker wel! Het scheermesje gleed glad over m'n benen met dit product en ik merkte helemaal geen irritatie op.

Goedgekeurd dus!

De shampooblok met kamille:

Naar deze shampooblok was ik het meest benieuwd, want hier ben ik ook het meest kritisch naar omdat veel shampoos niet doen wat ze beloven. Deze met kamille is bedoeld voor blond haar en aangezien m'n haar blond-bruin van kleur is dacht ik dat het wel geschikt was voor deze shampoo. Ik ben namelijk ook dol op de geur van kamille. 

Shampoo in de vorm van een zeepblok heb ik al eerder gebruikt en ik wil eigenlijk ook niet meer zonder. Het gaat veel langer mee dan shampoo uit een fles, is plasticvrij, in dit geval met natuurlijke ingrediënten en persoonlijk vind ik het ook fijner in gebruik. 

Je kan misschien al raden dat ik ook over shampoo zeer tevreden was.

De conditionerblok met Aloë Vera:

Deze heb ik door Glen laten uitproberen aangezien ik zelf eigenlijk geen conditioner gebruik. Hij gebruikte normaal gezien altijd conditioner uit een flesje dus voor hem was het een nieuw systeem. Toen ik hem vroeg wat hij ervan vond kreeg ik dit antwoord: 'Mijn haar was echt fluffy (in de positieve zin). Normaal gezien is m'n haar nogal dun maar nu was het echt 'Woesh'. M'n haar heeft nog nooit zo zacht gevoeld.

Met andere woorden: hij was hier enorm positief over!

De body- en scheerblok zijn eveneens door Glen goedgekeurd. Dit was het eerste scheerproduct ooit waar hij geen uitslag van kreeg!

'De geuren vond hij erg lekker en de producten zijn gemakkelijk in gebruik.', aldus Glen.

 

De algemene conclusie is dat we erg te spreken zijn over de producten van Blokzeep.

Een verdere samenwerking zien we dan ook helemaal zitten, 

in de toekomst, als we van start gaan met onze (web)winkel zal je dit merk hier waarschijnlijk ook tussen zien staan.

Als je niet kan wachten kan je natuurlijk al een bestelling plaatsen via www.blokzeep.com.

 

Liefs,

Helena

(en Glen ook natuurlijk)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.