Eco & vegan inspiratie

Helena's gedachten: 'Hoe gaat het nu verder?'

Gepubliceerd op 8 oktober 2022 om 12:16

Hallo lieve lezer, 

Een artikel waar veel vraag naar was... 'Wat gaan jullie nu doen?'

En hoewel familie en sommige vrienden dit al wisten deel ik dit nu officieel met jullie.

Ik, Helena, ga eindelijk doen wat +/- 13 jaar geleden mijn droom was...(26-13=13 🤔)

Tattooeren. 

 

Zoals ik in een vorig artikel reeds vertelde zijn zowel ik als Glen altijd creatief geweest.

We hebben allebei opleidingen gehad in de kunstsector... Vraag maar aan de duizende tekeningen en schilderijen die zowel hier als in ons ouderlijk huis rondslingeren.

Toen ik nog op school zat, dacht ik natuurlijk al aan een job waar tekenen en ontwerpen een groot deel van uitmaken... Dat was dus 'tattoo artiest'...

Helaas is die droom een beetje verwaterd naarmate ik ouder werd en in contact kwam met mensen die zogenaamd 'tattooeerden', maar eigenlijk helemaal geen creativiteit in hun werk legden. Ik begon toen te denken dat dit een saaie job was waarbij het de bedoeling is dat je andermans werk steelt en met de eer gaat lopen. Dom, want er zijn natuurlijk talloze voorbeelden van getalenteerde tattoo artiesten die prachtige kunst maken.

Misschien had het te maken met mijn kijk op het leven toen, het gevoel dat ik niet op de wereld hoorde en mijn dromen maar stomme ideeën waren die ver weg stonden van de realiteit...

Gelukkig zie ik dit nu anders.

Ik zocht verschillende wegen om mijn creativiteit te uiten, in tekenen, schilderen, muziek (van gitaar tot bas tot drum en zang), toneel, make-up op een creatieve manier en schrijven. Maar ik kon toch niet alles gaan doen?

Ik besefte dat in combinatie met mijn alledaagse job er weinig of geen tijd meer over bleef voor m'n passies...

Het begin van Earthly 

Ik begon toen samen met Glen de website 'Earthly' als blog om mijn ideeën te delen met de wereld over mijn visie die ik had over kunst, dieren, de natuur en zorg dragen voor de wereld waar we in leven.

Dit werd enkele jaren later een webshop voor ecologische en vegan producten die eerlijk geproduceerd zijn. Prachtig idee, maar in de praktijk kwam het erop neer dat ik 'een verkoper' geworden was, iets dat ik eigenlijk nooit geweest ben.

De webshop in combinatie met mijn vaste job in een supermarkt werd me te veel omdat mijn vrije tijd verdween. Het betekende dus het opgeven van mijn andere talenten die ik in mijn gedachten al begraven had. 

... Er moest dus iets veranderen. 

En de verandering is deze:

Sinds september ben ik in de leer gegaan bij een enorm getalenteerde tattoo artiest. 

Ik teken weer dagelijks en gebruik dit om zowel mezelf als andere mensen blij te maken... En geloof me, ik ben zò blij met deze keuze. 

Wat nu met mijn andere hobby's?

Dat is de reden dat www.earthlyweb.be zal blijven bestaan, want hier kan ik dus de artikels schrijven die ik graag met de wereld deel over een ecologisch, eerlijk en plantaardig leven.

Mensen inspireren met receptjes en tips voor een kleinere ecologische voetafdruk.

Ik weet dat ik met dit alles mijn planning al helemaal kan vullen, maar ik ga samen met Glen ook meer tijd steken in muziek maken, zoals toen we elkaar leerde kennen.

Er zal zich geen stoflaag ontwikkelen over onze instrumenten, en onze buren zullen het geweten hebben zodra ons drumstel mee verhuisd word. 🤟😜

Liefs, 

Helena


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Marc
2 maanden geleden

Hallo lieve Helena,
Voortreffelijk prachtig geschreven en met heel veel plezier en aandacht gelezen. Interessant hoe je de passies ervaarde en nu je pad hebt gevonden waarbij er aardig wat passie en vaardigheden zich kunnen openbaren. Wens jou en Glen heel veel succes toe.
Groetjes, Marc

Maak jouw eigen website met JouwWeb